Ένα αιματοβαμμένο, αυστηρώς ακατάλληλο κλιπ «ανοίγει την όρεξη» για το «Bones and All» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:21
14/11

Ένα αιματοβαμμένο, αυστηρώς ακατάλληλο κλιπ «ανοίγει την όρεξη» για το «Bones and All»

Ο πλήρως ανήσυχος Ιταλός μετρ Λούκα Γκουαντανίνο, προσθέτει ένα βέλος ακόμα στην προβοκατόρικη φαρέτρα του και σκηνοθετεί ερωτικό δράμα διανθισμένο με τάσεις ανθρωποφαγίας. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Λούκα Γκουαντανίνο ξεκίνησε από λαμπρός αναβιωτής μιας παράδοσης βισκοντισμού στο «Είμαι ο Έρωτας» του 2009 κι έχει μέσα σε κάτι παραπάνω από 10 χρόνια φτάσει να είναι κάτι σαν απροσδόκητος Τρίερ της Μεσογείου, δεν είναι μικρό πράγμα. Μπορείς βέβαια να διαφωνείς, μπορεί και να σε κατακλύζει η απογοήτευση για την απόσταση «υπόσχεσης» και πράξης, από την άλλη όμως δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα η αισθητική τόλμη στις μέρες μας. Για την ακρίβεια είναι αυτό που ευελπιστείς να κρατηθεί ζωντανό, η δημιουργική φωνή που ακούει την καρδιά της και καταφέρνει κιόλας τα τερτίπια της να είναι μόδα για τον Ειδικό Τύπο και τόπος συζήτησης για ένα κοινό.

Τώρα το κατά πόσον μια ταινία πάνω στην ερωτική επιθυμία που εκφράζεται κανιβαλιστικά συνιστά κάτι περισσότερο ενδιαφέρον παρά κοινά προβοκατόρικο μένει να αποδειχθεί. Για τον Λουκά Κατσίκα που είδε το φιλμ στη Βενετία πάντως (όπου κέρδισε Αργυρό Λέοντα Σκηνοθεσίας), είναι «ένα από τα πιο ασυνήθιστα και περιέργως γλυκά love stories που είδαμε τελευταία στο σινεμά, για δυο κυνηγημένα παιδιά που αποδεικνύονται λιγότερο σαρκοβόρα από τον κόσμο που τα περιβάλλει» (διαβάστε την πλήρη κριτική του εδώ). 

Ο Γκουαντανίνο παίρνει τους Τιμοτέ Σαλαμέ, Μάικλ Στούλμπαργκ από το «Call me by your Name», ανεβάζει στο όχημα τους Τέιλορ Ράσελ, Μαρκ Ράιλανς και έρχεται στο Διαγωνιστικό του επερχόμενου Φεστιβάλ Βενετίας. Μαζί τους στο καστ η Κλόι Σεβινί, η Φραντσέσκα Σκορσέζε, η Τζέσικα Χάρπερ («Suspiria» reunion!), ο Αντρέ Χόλαντ και ο σκηνοθέτης των νέων «Halloween», Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν.

Επίκεντρο είναι η ιστορία της Μάρεν Γίαρλι που ξεκινά ένα ταξίδι εύρεσης του πατέρα της, τον οποίο δεν έχει συναντήσει ποτέ, προκειμένου να καταλάβει γιατί, σαν άλλη χήρα-αράχνη, θέλει να σκοτώνει και να τρώει αυτούς που την ερωτεύονται. Στο σενάριο (διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Καμίλ ΝτεΑντζελίς)  συναντάμε τον Ντέιβ Κάτζγκανιτς, που υπέγραφε και το «Κάτω από τον Ήλιο», το -τολμηρό είπαμε- ριμέικ του Γκουαντανίνο στην «Πισίνα» του Ντερέ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας στη συνέχεια, που είναι ντυμένο και με το «You wanted it Darker» του Λέοναρντ Κόεν, καθώς κι ένα ΑΑ κλιπ για «γερά στομάχια». Στρωμένο τραπεζομάντηλο, μαχαιροπήρουνα - ή και όχι - και αναμένουμε.

Η ταινία «Bones and All» θα κυκλοφορήσει 24 Νοεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ένα αιματοβαμμένο, αυστηρώς  ακατάλληλο κλιπ «ανοίγει την όρεξη» για το «Bones and All»
  • Ένα αιματοβαμμένο, αυστηρώς  ακατάλληλο κλιπ «ανοίγει την όρεξη» για το «Bones and All»
  • Ένα αιματοβαμμένο, αυστηρώς  ακατάλληλο κλιπ «ανοίγει την όρεξη» για το «Bones and All»
  • Ένα αιματοβαμμένο, αυστηρώς  ακατάλληλο κλιπ «ανοίγει την όρεξη» για το «Bones and All»