Κινούμενος Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Έρχεται το «War of the Rohirim» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:05
12/6

Κινούμενος Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Έρχεται το «War of the Rohirim»

Ο Άντι Σέρκις συντονίζει πάνελ στο Φεστιβάλ Animation του Ανεσί για το έργο που έρχεται τον Δεκέμβριο και δεν παραλείπει να τονίσει τη χαρά του για την δική του επικείμενη ταινία που επισφραγίζει τον ενδιαφέρον της δεκαετίας που διανύουμε για αναβίωση του κόσμου του Τόλκιν.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Στο φεστιβάλ του Ανεσί ο κόσμος είχε την τύχη να δει τα πρώτα 20 λεπτά του animation που έρχεται τον Δεκέμβριο (στις 13) από την New Line και την Warner Bros. Animation και τον Κένζι Καμιγιάμα. Η ιστορία αντλεί από ένα εδάφιο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Τόλκιν. Ο Σέρκις ισχυρίζεται ότι οι φανς «θα ξετρελαθούν» με αυτό. «Είστε οι πρώτοι που το βλέπετε και, φίλε μου, είναι ένα μοναδικό έργο», λέει το Γκόλουμ της καρδιάς μας που το έχει ήδη δει στην ολότητά του.

Στο πάνελ ήταν ο Καμιγιάμα και οι παραγωγοί της ταινίας σε ένα πολιτισμικό άνοιγμα στον Ιάπωνα δημιουργό, αλλά και στην υπόμνηση ότι η Warner ποντάρει πολλά στην αναβίωση των ημερών μας πάνω στο υλικό του Τόλκιν. Ακόμα και ο ίδιος ο Τζάκσον εμφανίστηκε μέσω βίντεο στην εκδήλωση να δώσει τις ευχές του και να κάνει μια εισαγωγή στο σχέδιο.

Η ταινία, που σύμφωνα με τους ιθύνοντες δεν λογαριάστηκε σαν anime ριμέικ, αλλά σαν «ένας anime κόσμος που ζει μέσα στο σύμπαν του Τόλκιν» (μπα!), σχεδιάστηκε για 90 λεπτά, όμως τελικά σε μια έκρηξη οικονομίας βγήκε δυόμισι ώρες. Περιμένουμε το extended cut.

Στο τέλος ο Σέρκις έκανε ένα tease και για την δική του ταινία, το «Hunt for Gollum», στο οποίο παίζει και σκηνοθετεί, με τον Τζάκσον πάντως εδώ να χαρίζει μια υψηλή παραγωγική εποπτεία. Καμμιά ταινία φίλε Πίτερ θα γυρίσεις; - μιας και βρεθήκαμε εδώ ρωτάμε.

Ιδού φωτογραφίες από τον «κινούμενο Άρχοντα», το «War of the Rohirim» - γκρινιάρηδες εμείς ας αναλογιστούμε σε πόσο παράξενη περιπέτεια ξεζουμίσματος IP μπήκε η Warner.