«Molly's Game»: Η Τζέσικα Τσαστέιν είναι η γοητευτική βασίλισσα του πόκερ Μόλι Μπλουμ - cinemagazine.gr
10:43
10/10

«Molly's Game»: Η Τζέσικα Τσαστέιν είναι η γοητευτική βασίλισσα του πόκερ Μόλι Μπλουμ

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Άαρον Σόρκιν ρίχνει φως στο ακριβότερο κύκλωμα αγώνων πόκερ που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Με την 25χρονη εμπειρία του ως σεναριογράφος, υπογράφοντας σειρές και ταινίες που αναφέρονται στην Αμερική του σήμερα και κοιτούν γεγονότα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Άαρον Σόρκιν («Η Δυτική Πτέρυγα», «Social Network») αποφάσισε να αναλάβει προσωπικά το τελευταίο το σενάριο, παίρνοντας για πρώτη φορά και το ρόλο του σκηνοθέτη. Η ιστορία που διάλεξε να προσαρμόσει είναι αυτή της Μόλι Μπλουμ, που από τις πίστες του σκι και τις επιτυχίες σε χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες, έγινε η βασίλισσα του πόκερ καθώς βρέθηκε να φιλοξενεί για μια δεκαετία περίπου τους πιο «κλειστούς» αγώνες πόκερ με στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων και πελάτες μερικούς από τους πιο διάσημους ανθρώπους του κόσμου.

Το «Molly's Game» θα κοιτάξει πίσω από τα πρωτσέλιδα των tabloids που δημιουργήθηκαν όταν αποκαλύφθηκε  από το FBI το δίκτυο της Μπλουμ. Ο ρόλος μοιάζει ιδανικός για την πρωταγωνίστρια Τζέσικα Τσαστέιν, που ψάχνει εδώ και χρόνια δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες για να τους ενσαρκώσει, ελπίζοντας φέτος πως θα καταφέρει να συγκινήσει την Ακαδημία. Μαζί της, οι Ίντρις Έλμπα και Κέβιν Κόστνερ συμπληρώνουν ένα δυναμικό καστ.

Η ταινία είχε ως αρχική ημερομηνία για τις ΗΠΑ στα τέλη του Νοεμβρίου, πήγε όμως λίγο πιο πίσω. Θα κυκλοφορήσει σε λίγες αίθουσες την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να προλάβει το deadline για τα Όσκαρ, και θα κάνει μεγαλύτερο άνοιγμα την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, στις 5 Ιανουαρίου. Δείτε παρακάτω τα 2 τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, όπως και την αφίσα.