«Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου»: Η καλύτερη ταινία της χρονιάς κάνει στάση στις Νύχτες Πρεμιέρας - cinemagazine.gr
18:45
7/9

«Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου»: Η καλύτερη ταινία της χρονιάς κάνει στάση στις Νύχτες Πρεμιέρας

Οι Νύχτες Πρεμιέρας καλωσορίζουν το αριστούργημα του Λούκα Γκουαντανίνο, ένα από τα οσκαρικά φαβορί της χρονιάς, και το παρουσιάζουν με περηφάνια στο κοινό τους!

Σε μια γραφική τοποθεσία της ιταλικής επαρχίας του 1983, κατακαλόκαιρο, το φιλμ παρακολουθεί την σεξουαλική αφύπνιση ενός ανήσυχου 17χρονου. Γόνος δύο ακαδημαϊκών, o Έλιο νιώθει τον αισθηματικό κόσμο του να συγκλονίζεται όχι από τις ερωτικές του συνευρέσεις μ’ ένα ντόπιο κορίτσι αλλά από έναν Αμερικανό, εφτά χρόνια μεγαλύτερό του, που βοηθάει τις έρευνες του καθηγητή πατέρα του στον Ελληνορωμαϊκό Πολιτισμό.

Η σεναριακή συνεργασία ανάμεσα στον σκηνοθέτη του «Είμαι ο Έρωτας» και τον Τζέιμς Άιβορι, τον παλαίμαχο δημιουργό του «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας», είναι ένα μικρό αριστούργημα πάνω στα ανεξίτηλα σημάδια που αφήνουν οι πρώτοι έρωτες, τα σφοδρά παρθενικά χτυποκάρδια και τα μυστηριώδη καλέσματα της καρδιάς και του κορμιού. Instant classic, με τη δύναμη να αγγίξει πολλούς και διαφορετικούς θεατές, το πανέμορφο φιλμ δεν αξίζει να περιγράφεται, αλλά να βιώνεται.

Η ταινία «Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου» θα προβληθεί στο τμήμα Festival Darlings του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας!