Το «Isle of Dogs» του Γουές Άντερσον θα ανοίξει την 68η Μπερλινάλε! - cinemagazine.gr
14:16
4/12

Το «Isle of Dogs» του Γουές Άντερσον θα ανοίξει την 68η Μπερλινάλε!

Το πολυαναμενόμενο «Isle of Dogs» του Γουές Άντερσον θα είναι η ταινία έναρξης του φετινού 68ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που ανοίγει αυλαία στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Ως συνήθης ύποπτος του βερολινέζικου φεστιβάλ, αφού είχαν προηγηθεί τα «Royal Tenenbaums» (2002), «Life Aquatic with Steve Zissou» (2005) και «Grand Budapest Hotel» (Αργυρή Άρκτος, 2014), ο Γουες Άντερσον κάνει πρεμιέρα με το «Isle of Dogs», τη νέα stop-motion ταινία του!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Γουές Άντερσον θα ξεκινήσει πάλι το διαγωνιστικό τμήμα της Berlinale. Το "Isle of Dogs" είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που ανοίγει το Φεστιβάλ - μια ταινία που θα κερδίσει την καρδιά του κοινού με τη γοητεία του Γουές Άντερσον», δήλωσε ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλικ.

Το «Isle of Dogs» αφηγείται την ιστορία του Atari Kobayashi, ενός 12χρονου φύλακα που τα βάζει με τον Δήμαρχο Kobayashi. Όταν ένα εκτελεστικό διάταγμα εξορίζει τα κατοικίδια σκυλιά σε ένα τεράστιο νησί-χωματερή, ο Atari ξεκινά να βρει τον σωματοφύλακα-σκύλο του. Εκεί, με τη βοήθεια καινούργιων φίλων, ξεκινά ένα επικό ταξίδι που θα αποφασίσει την τύχη και το μέλλον της περιοχής.

Στο καστ συναντάμε συνήθεις υπόπτους των απολαυστικών κινηματογραφικών εξορμήσεών του, αλλά και νέα ονόματα. Κρατηθείτε: Μπιλ Μάρεϊ, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Τίλντα Σουίντον, Μπομπ Μπάλαμπαν, Φ. Μάρεϊ Άμπραχαμ, Σκάρλετ Γιοχάνσον, Μπράιαν Κράνστον, Γκρέτα Γκέργουικ, Φρανσις Μακ Ντόρμαντ, Λιβ Σράιμπερ, Κουνίτσι Νομούρα, Κόρτνεϊ Μπ. Βανς, Γιόκο Όνο(!) κ.α.

Θυμίζουμε πως στην πρώτη ανακοίνωση γι' αυτήν, ο Άντερσον κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου συμμετείχε ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Έντουαρτ Νόρτον, ως σκύλος Ρεξ, ενώ ο Άντερσον προέτρεψε τότε τους θαυμαστές του να συνδράμουν οικονομικά στην ταινία ενισχύοντας το σπουδαίο έργο του Ιδρύματος Κινηματογράφου του Μάρτιν Σκορσέζε, που προστατεύει και συντηρεί κλασικά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, ώστε να μένουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενεές.

Το «Isle of Dogs» θα κθκλοφορήσει στην Αμερική στις 23 Μαρτίου και στον υπόλοιπο κόσμο τον Απρίλιο του 2018.