Τρέιλερ «Mudbound»: Η προσπάθεια του Netflix να πλησιάσει τα Όσκαρ - cinemagazine.gr
8:42
27/10

Τρέιλερ «Mudbound»: Η προσπάθεια του Netflix να πλησιάσει τα Όσκαρ

Ο φυλετικός ρατσισμός στον Αμερικανικό Νότο μπορεί να συγκινήσει την Ακαδημία και το Netflix ποντάρει πολλά σ' αυτό.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Τα Emmys δεν αρκούν για τον διαδικτυακό γίγαντα Netflix που ψάχνει την κατάλληλη ταινία, όπως έκανε πέρυσι το Amazon με το «Manchester by the Sea», για να μπει κάπως μέσα στο πανηγύρι των Όσκαρ τα οποία προς το παρόν αγγίζει μόνο μέσω των ντοκιμαντέρ του. Στο «Mudbound» θα στηριχτεί η φετινή του προσπάθεια, μια ταινία που τα υλικά της τουλάχιστον ταιριάζουν στην Ακαδημία - ταινία εποχής με θέμα το ρατσισμό.

Το «Mudbound» παρατηρεί 2 οικογένειες που ζουν στον αμερικανικό Νότο στα τέλη της δεκαετίας του 40 και προσπαθούν να συνυπάρξουν, αποτελούμενες η μία από λευκούς και η άλλη από μαύρους. Η σκηνοθεσία είναι της Ντι Ρις («Pariah», «Bessie»)  και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε την Κάρεϊ Μάλιγκαν, τον Τζέισον Κλαρκ και τον Τζέισον Μίτσελ. Η ταινία πρωτοπροβλήθηκε σχετικά νωρίς, τον Ιανουάριο στο Sundance, έμεινε «κλειδωμένη» για μήνες και ξαναπροβλήθηκε στο Τορόντο, καθώς το Netflix είδε σε αυτήν παράθυρο για Όσκαρ. 

Μέσα στον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει σε λίγες αίθουσες, ώστε να μπορεί να είναι υποψήφιο, και στις 17 Νοεμβρίου θα ανέβει κανονικά στην πλατφόρμα. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ