Τρέιλερ: Η Ρόζαμουντ Πάικ ετοιμάζει ένα μεγάλο κόλπο στο «I Care a Lot» - νεα || cinemagazine.gr
11:21
15/1

Τρέιλερ: Η Ρόζαμουντ Πάικ ετοιμάζει ένα μεγάλο κόλπο στο «I Care a Lot»

Νόστιμα διεστραμμένες απολαύσεις υπόσχεται η παραγωγή του Netflix, που ίσως περισώσει την ηθοποιό από μια 6ετία επιλογών που λίγο-πολύ διερωτάσαι που πήγε η φλόγα του «Κοριτσιού που Εξαφανίστηκε».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η Ρόζαμουντ Πάικ βέβαια, να διευκρινίσουμε, δεν ξέχασε να παίζει. Όμως αυτό το διαπεραστικό οξύ που μπορεί να πιάσει (ήδη από το «Die Another Day» διαφαινόταν), έχει περιπέσει σε απίθανη αχρησία με τις επιλογές των τελευταίων χρόνων, που κυμαίνονται ανάμεσα σε ταινίες-οχήματα, ταινίες εποχής (καλή μεν, χαμηλό το διαμέτρημα) και άλλες που μένει δεύτερο βιολί.

Ένας λόγος, που η βιομηχανία κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπίσει, είναι ο εκτοπισμός σκηνοθετών όπως ο Φίντσερ από το Χόλιγουντ που μεσολάβησε. Διότι και το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» στα χέρια του «ανώνυμου» σκηνοθέτη «από τις χολιγουντιανές επιτροπές», δεν θα ήταν το έργο που είδαμε. Με άλλα λόγια η Πάικ πάει αναξιοποίητη.

Το «προκλητικό» επόμενο στο Netflix μπορεί να την επαναφέρει όμως. Υποδυόμενη μια απατεώνα, λεσβία, φύλακα-άγγελο ηλικιωμένων, που τους γδύνει από ότι έχουν και δεν έχουν, έχει attitude, έχει φόρα, έχει ατάκες και το έργο, στο τρέιλερ πάντα, μοιάζει πολιτικά ορθό και διεστραμμένο μαζί, με μια χροιά που φέρνει στο (μετα)μοντέρνο νουαρίζον περιβάλλον που παρέπεμπε η ταινία του Φίντσερ.

Δίπλα της ένα καστ με Νταϊάν Γουίστ, Πίτερ Ντίνκλατζ, Αϊζέια Γουίτλοκ Τζρ, Ελάιζα Γκονζάλεζ, Αλίσια Γουίτ, στηρίζει το κοφτερό μπρίο της Πάικ και...έχουμε ταινία. Αναμένουμε.