Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί βιογραφία του Μοντιλιάνι σε παραγωγή Αλ Πατσίνο - νεα || cinemagazine.gr
14:43
17/8

Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί βιογραφία του Μοντιλιάνι σε παραγωγή Αλ Πατσίνο

Ένα όνειρο ζωής του Αλ Πατσίνο, ο οποίος κρατά για τον εαυτό του τη θέση του παραγωγού, θα πάρει σάρκα και οστά σε σκηνοθεσία Τζόνι Ντεπ.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Μετά την επιστροφή του μπροστά από τον φακό για λογαριασμό της νέας ταινίας της Μαϊγουέν, ο Τζόνι Ντεπ θα δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του στην καρέκλα του σκηνοθέτη, δυόμισι δεκαετίες μετά τον «Γενναίο», μια ταινία που ευλόγησε με την παρουσία του ο Μπράντο. Η νέα του σκηνοθετική δουλειά θα είναι ένα biopic του Μοντιλιάνι με τον εύγλωττο τίτλο «Μοντιλιάνι». Η ταινία βασίζεται σε ένα σενάριο των Tζέρζι και Μέρι-Όλσον Κρομολόφσκι («Η Υπόσχεση» του Σον Πεν), το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε σε ένα θεατρικό έργο του Ντένις ΜακΙντάιρ. Το σενάριο αφορά δύο μέρες από τη ζωή του ζωγράφου στο Παρίσι κατά το έτος 1916.

Η διαδικασία του casting δεν έχει προχωρήσει, ωστόσο την παραγωγή υπογράφουν ο Ντεπ μαζί με τον Αλ Πατσίνο, οπότε δεν είναι απίθανο να δούμε τους δύο ηθοποιούς ξανά μαζί μπροστά στο φακό εικοσιπέντε χρόνια μετά το «Ντόνι Μπράσκο». Ο τρίτος παραγωγός της ταινίας, ο Μπρούνο Ναβίντι, ο οποίος συνεργάστηκε ξανά με τον Πατσίνο στον «Έμπορο της Βενετίας» και στο «Wilde Salome» ανέφερε ότι ο Πατσίνο τον σύστησε στο συγκεκριμένο θεατρικό έργο πολλά χρόνια πριν κι ότι ήταν όνειρό του να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Φανταζόμαστε, όμως, ότι λόγω ηλικίας και μόνο, ο Πατσίνο δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει στο φιλμ.

Θυμίζουμε ότι μια απόπειρα βιογραφικού δράματος βασισμένου στη ζωή του Μοντιλιάνι είχε επιχειρηθεί και το 2004. Το «Μοντιλιάνι:Ο Καταραμένος Ζωγράφος»  με πρωταγωνιστή τον Άντι Γκαρσία βρήκε οπαδούς στην αγορά του DVD, αλλά αν μας ρωτάτε, εκείνο που αξίζει να κρατήσουμε από την ταινία είναι το υπέροχο score του Γκάι Φάρλεϊ.