Τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα Όσκαρ - νεα || cinemagazine.gr
11:06
28/9

Τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Μετά την πρόσφατη εισήγηση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να στείλει κι επισήμως το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση «Μαγνητικά Πεδία» ως ελληνική πρόταση στην κατηγορία Διεθνούς Ταινίας των Όσκαρ.

Η ταινία μυθοπλασίας «Μαγνητικά Πεδία» του σκηνοθέτη Γιώργου Γούση, επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση βραβείων OSCAR με σκοπό τη διεκδίκηση του Βραβείου Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους. Την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Βραβείο OSCAR Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας), στο πλαίσιο της 95ης διοργάνωσης της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, επέλεξε επταμελής επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.  

H Επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση και μετά από διεξοδική συζήτηση, πρότεινε κατά πλειοψηφία τα «Μαγνητικά Πεδία», καθώς έκρινε ότι πρόκειται για μία ταινία που μιλάει απευθείας στον θεατή, ενώ δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό, αυτό της υπαρξιακής κρίσης. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, έκανε αποδεκτή τη γνώμη της Επιτροπής και εξέδωσε τη σχετική απόφαση. 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 95η διοργάνωση των βραβείων OSCAR, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.  

Να σημειωθεί πως τα «Μαγνητικά Πεδία» απέσπασαν τα Ίρις Καλύτερης Ταινίας, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Α' Γυναικείου ρόλου, Σεναρίου και Μουσικής στην Τελετή Απονομής της ΕΑΚ. Στο ΣΙΝΕΜΑ cinemagazine.gr υπήρξαν Ταινία της Εβδομάδας στην κυκλοφορία τους.

«Τα "Μαγνητικά Πεδία" είναι μία κινηματογραφική αγκαλιά που ξεπερνά το εύρος της οθόνης. Ένα τραγούδι που θέλει να το ακούσεις για να το κρατήσεις συντροφιά. Μία feelgood δημιουργία που έχουμε ανάγκη. Μία υπενθύμιση πως όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουμε. Μαζί κι ένα από τα πιο υποσχόμενα ελληνικά κινηματογραφικά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Αφοπλιστικό και γενναιόδωρο.», γράφει ο Πάνος Γκένας.

Διαβάστε την γνώμη μας για την ταινία εδώ:
https://www.cinemagazine.gr/news/arthro/film_of_the_week_magnetic_fields-131045968/