Ground Control to Major Bowie: Το μουσικό άλμπουμ που θα συνοδεύει το μαγικό «Moonage Daydream» - νεα || cinemagazine.gr
10:39
26/8

Ground Control to Major Bowie: Το μουσικό άλμπουμ που θα συνοδεύει το μαγικό «Moonage Daydream»

Από τη μία το περίλαμπρο ντοκιμαντέρ για τον Ντέιβιντ Μπόουι, που είδαμε στις Κάννες, κι από την άλλη η είδηση για ένα άλμπουμ που μέσα από 43 κομμάτια επιβλέπει εγνωσμένες αλλά και κρυφές εξοχότητες μιας 50ετούς διαδρομής, οι πιστοί του μεγάλου εκλιπόντος έχουν έναν λόγο χαράς.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Και σαν μην έφτανε η ευφορία από την έξοδο του ντοκιμαντέρ του Μπρετ Μόργκεν, που προβλήθηκε με επιτυχία στις περασμένες Κάννες, ένα ακόμα νέο μας ευτυχεί. Συνοδεία της ταινίας βγαίνει σύντομα ένα άλμπουμ με 43 κομμάτια του θρύλου. Η ευτυχία δεν έγκειται μόνο στα ίδια τα κομμάτια, άλλωστε για τους λάτρεις δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα καινούργιο εδώ, αλλά στο καθαυτό το γεγονός που φέρνει ξανά στο φως μια διάνοια που ατυχώς διαφεύγει από τη νεότερη γενιά.

Διαβάστε την κριτική μας από τις Κάννες για το Moonage Daydream

Βέβαια, κατανοητό, το ευρέως εννοούμενο ροκ ιδίωμα δεν ανήκει πλέον στις προτεραιότητες των νεότερων, έχει αντικατασταθεί από άλλους ήχους, στίχους και...τοίχους πάνω στους οποίους αναράφονται τα σημερινά πάθη. Ωστόσο, ενώ σιγά-σιγά η ποπ ιστορία θα αρχίζει να αποφασίζει τα νεότερα κλασικά της, ο Ντέιβιντ Μπόουι, σημείο αναφοράς πληθυσμών και πληθυσμών που χορδίζουν τα όργανά τους σήμερα, είναι δεδομένα στο πάνθεον. Εξού και το ντοκιμαντέρ, εξού και το συνοδευτικό άλμπουμ που βγαίνει στις 16 Σεπτεμβρίου (ταυτόχρονα με το ντοκιμαντέρ) από την ISO και την Parlophone, ενώ φυσικό προϊόν σε CD θα βγει τον Νοέμβριο στις 18 με σχέδια για τριπλό βινύλιο με τον νέο χρόνο.

Στο άλμπουμ καλύπτεται όλο το εύρος της δισκογραφικής καριέρας, από τα singles μέχρι πιο δυσεύρετα b-sides ή κομμάτια από την δεκαετία του '60. Υπάρχουν τα (αναπόφευκτα) νέα μιξαρίσματα, ενώ περιλαμβάνεται και το Sons of the Silent Age, όπως το παρουσίασε η Συμφωνική Ορχήστρα του Μπούρνμουθ, υπό την καθοδήγηση της σημαντικής διευθύντριας ορχήστρας, Μάριν Άλσοπ.

Ιδού ένα πρώτο δείγμα.