Μάικλ Φασμπέντερ και Κέιτ Μπλάνσετ στη νέα ταινία του Μπρέιντι Κορμπέ - νεα || cinemagazine.gr
8:56
18/5

Μάικλ Φασμπέντερ και Κέιτ Μπλάνσετ στη νέα ταινία του Μπρέιντι Κορμπέ

Το -για την ώρα- τιτλοφορούμενο «The Origin of the World» αναφέρθηκε σε masterclass της Μπλάνσετ στις Κάννες και αναμένεται για το 2027.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Οι πληροφορίες είναι σποραδικές, και όχι ακριβώς βεβαιωμένες, αλλά στα σίγουρα έχουμε αυτούς πρωταγωνιστές, συν την επιβεβαιωμένη Σελένα Γκόμεζ, γύρισμα 50 ημερών σε Πορτογαλία και Νότια Αφρική, 65άρι φιλμ και διάρκεια που θα πρέπει να συμπεράνει κανείς με την... απλή μέθοδο των τριών: Ο Brutalist πήγε 185 λεπτά από σενάριο 150 σελίδων, τούτου έχει σενάριο 200 σελίδων. Και ο Κορμπέ έχει όλο τον χρόνο και τη διάθεση να βγάλει από τα ρούχα τους αυτούς που ενοχλούνται από τις μεγάλες διάρκειες.

Το θέμα της ταινίας ακούγεται πώς είναι η μετανάστευση στη βόρεια Καλιφόρνια από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, με μια έμφαση στα '70ς πάντως, τα κοντινά, όχι του 19ου αιώνα. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη ο Κορμπέ ανέφερε κάτι στην περιοχή του «Αμερικανικός μυστικισμός και η ιστορία του Αποκρυφισμού στην χώρα», εννοεί μάλλον Βόρεια Αμερική, ενώ συνεργάζεται με τον Μιτς Χόροβιτς, ιστορικό του Αποκρυφισμού.

Αυτή θα είναι η τέταρτη ταινία του σκηνοθέτη, με την πιο πρόσφατή του συγκέντρωσε 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ και πήρε 3 (Μπρόντι, Φωτογραφία, Πρωτότυπο Σκορ - με τον υπεύθυνο του τελευταίου, Ντάνιελ Μπλούμπεργκ, να επιστρέφει και για τη νέα ταινία.)

Στούντιο δεν υποστηρίζει ακόμα το project, μοιάζει με κάτι που Neon, Focus, MUBI ή Α24 θα πέταγαν τη σκούφια τους, από την άλλη ο Κορμπέ απέχει της εγγύησης ότι θα βγάλεις τα λεφτά σου, έχει όμως με το μέρος του, μέχρι σήμερα, ότι είναι και ένας πολύ οικονομικός (στο budget) σκηνοθέτης. 

 

Με το καλό, προς το 2027-28 φαίνεται να οδεύει τούτο.