Ο Πολ Γκρίνγκρας θα σκηνοθετήσει Κλούνεϊ; - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:07
29/11

Ο Πολ Γκρίνγκρας θα σκηνοθετήσει Κλούνεϊ;

Ο Κλούνεϊ ήδη ετοιμάζει τους «Monuments Men», δεν είναι όμως τα μόνα του περιπετειώδη σχέδια, αφού ο Τζορτζ φλερτάρει και με ένα ακόμα heist movie από το σεναριογράφο του «Argo», Κρις Τέριο και με πιθανό σκηνοθέτη τον Πολ Γκρίνγκρας του φραντσάιζ του «Μπορν».

Από την Ανθή Νταουσάνη

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ήδη ετοιμάζει τους «Monuments Men», μια περιπέτεια με ιστορικό φόντο, κλεμμένα αριστουργήματα της Τέχνης και star cast: Ντάνιελ Κρεγκ, Ζαν Ντιζαρντάν, Μπιλ Μάρεϊ, Κέιτ Μπλάνσετ έχουν ήδη απαντήσει θετικά στο κάλεσμα του διάσημου ηθοποιού και σκηνοθέτη. Δεν είναι όμως τα μόνα του περιπετειώδη σχέδια, αφού ο Τζορτζ φλερτάρει και με ένα ακόμα heist movie από το σεναριογράφο του «Argo», Κρις Τέριο και με πιθανό σκηνοθέτη τον Πολ Γκρίνγκρας του φραντσάιζ του «Μπορν».

Όλα ξεκίνησαν από τον συνεργάτη-παραγωγό του, Γκραντ Χέσλοφ, ο οποίος ήδη δουλεύει επάνω σε αυτό το πρότζεκτ. Επιπλέον για τα δικαιώματα του «Argo» και του άρθρου του Τζόουα Μπέρμαν επάνω στο οποίο βασίστηκε η πλοκή που επεξεργάστηκε ο Τέριο είχε ενδιαφερθεί αρχικά και ο Κλούνεϊ. Με δυο λόγια, αε αυτήν την προοπτική συνεργασίας υπάρχει ένα παρελθόν. Η δράση λαμβάνει χώρα στον υπόκοσμο της Νέας Υόρκης (αφού η Βοστόνη έχει παραχωρηθεί στον Μπεν Άφλεκ) κι ενώ το σενάριο έχει ολοκληρωθεί, τόσο ο Γκρίνγκρας όσο κι ο Κλούνεϊ πρέπει να αποδεσμεύσουν την ατζέντα τους από τρέχουσες υποχρεώσεις προκειμένου να υπάρχει κάποια εκκίνηση.

Ο σκηνοθέτης έχει στο στάδιο του pre-production το «Captain Philips» με τον Τομ Χανκς, ενώ στα προσεχώς του είναι και το «Barca», μια ταινία για την άνοδο της Μπαρτσελόνα στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού stage. O Κλούνεϊ, έχοντας ολοκληρώσει το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν, εκτός από το «Monuments Men» έχει και το «1952» στα πιθανά του σχέδια, ένα sci-fi πρότζεκτ για το οποίο δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες. Από την πλευρά του ο Τέριο απολαμβάνει την επιτυχία του «Argo» στα ταμεία και το οσκαρικό buzz και επεξεργάζεται σεναριακά ένα remake του γαλλικού θρίλερ «Ne le dis à personne» για τη Warner διατηρώντας και τη συνεργασία του με την Paramount με το «A Murder Foretold».