Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 30 Ιουνίου - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:42
27/6

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 30 Ιουνίου

Η «Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ, η νέα ταινία του Μορέτι, ένα δράμα πάνω σε μια ακόμα ανοιχτή ισπανική πληγή, το sequel ενός ευρωπαϊκού μικυμάου και το «Blow Up» του Αντονιόνι συνθέτουν την πεντάδα των νέων ταινιών αυτής της Πέμπτης.

Χαμένη Κόρη (Lost Daughter)

Μια γυναίκα απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές στις Σπέτσες, όταν το ενδιαφέρον της στρέφεται σε μια νέα μητέρα και την κόρη της, τις οποίες παρακολουθεί να παραθερίζουν κοντά της στην παραλία. Σύντομα καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και από τα μπερδεμένα συναισθήματα της δικής της πρώιμης μητρότητας.

Το καταπληκτικό ντεμπούτο της Μάγκι Τζίλενχαλ, που αποτέλεσε ταινία έναρξης του 12oυ Athens Open Air Film Festival παρουσία της σκηνοθέτιδας και έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, έρχεται στις ελληνικές αίθουσες για να προστεθεί σε μια σειρά από αξιόλογες ενήλικες επιλογές. Tour de force ερμηνείες από την Ολίβια Κόλμαν και την Τζέσι Μπάκλεϊ, γυρίσματα στις Σπέτσες κι ένα θεματάκι που οι φαν της κινηματογραφικής μουσικής θα αναζητάτε μανιωδώς μετά το πέρας της προβολής.

Σκηνοθεσία: Μάγκι Τζίλενχαλ

Τα Τρία Πατώματα (Three Floors)

Τρεις οικογένειες ζουν στους τρεις ορόφους του ίδιου κτιρίου σε μία πολυτελή συνοικία της Ρώμης. Μέσα σε μία δεκαετία, η ζωή φέρνει τους ήρωες αντιμέτωπους με συγκρούσεις που επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ τους.

Αγαπημένος (και) του ελληνικού κοινού ο Νάνι Μορέτι επιστρέφει μετά το «Mia Madre» με ένα πολυπρόσωπο δράμα που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του περσινού φεστιβάλ Καννών. Πλην του σκηνοθέτη, στο καστ συναντούμε τον Ρικάρντο Σκαμάρτσιο και τη συνήθη ύποπτο Άλμπα Ρορβάχερ.

Σκηνοθεσία: Νάνι Μορέτι

Μαϊσάμπελ (Maixabel)

Έχοντας μετανοήσει ριζικά για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει, ένας φυλακισμένος Βάσκος αυτονομιστής ζητά να συναντηθεί με τη χήρα του Ισπανού που ο ίδιος σκότωσε πριν από έντεκα χρόνια.

H σκηνοθέτις της «Ελιάς» εξερευνά μια ανοιχτή πληγή της ισπανικής κοινωνίας σε μια ταινία που πέρασε ακόμα και τις «Παράλληλες Μητέρες» του Πέδρο Αλμοδόβαρ στο ισπανικό box-office.

Σκηνοθεσία: Ισιάρ Μπολαϊν

Ουπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε

Μετά τις τρελές περιπέτειες της πρώτης ταινίας, οι κολλητοί πια φίλοι, Φίνι και Λέα, πλέουν στα ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε μαζί με τους γονείς τους και τα άλλα ζωάκια. Όμως, μετά από εβδομάδες, χωρίς να φαίνεται πουθενά στεριά, οι προμήθειες έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν, απειλώντας την εύθραυστη ειρήνη ανάμεσα στα σαρκοφάγα και στα φυτοφάγα ζώα.

Σίκουελ ενός animation που είχαμε δει πριν δυο χρόνια στις αίθουσες με τους φρουφρούληδες να καλούνται και πάλι να σώσουν τη μέρα.

Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ, Σον ΜακΚόρμακ

Βlow Up

Ο φωτογράφος μόδας Τόμας, που ζει μια ηδονιστική και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο νόημα ζωή, φωτογραφίζει κρυφά δύο εραστές σε ένα λονδρέζικο πάρκο. Η γυναίκα, η Τζέιν, τον καταδιώκει κι απαιτεί το φιλμ, μα εκείνος της δίνει ένα άλλο. Πολλαπλά ζουμ στο ασπρόμαυρο φιλμ αποκαλύπτουν ότι η Τζέιν κοιτάζει ανήσυχη ένα τρίτο άτομο που παραμονεύει στα δέντρα με ένα πιστόλι, όταν λίγο αργότερα αποκαλύπτεται ένα πτώμα.

H δημοφιλέστερη δημιουργία του Μικελάντζελο Αντονιόνι επιστρέφει στις αίθουσες σε επανέκδοση.

Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι