Zero Dark Thirty: Αυτοί που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:47
7/8

Zero Dark Thirty: Αυτοί που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

"Where was the last time you saw Bin Laden?"! Η Κάθριν Μπίγκελοου έδωσε στην κυκλοφορία το πρώτο τίζερ από το «Zero Dark Thirty», το νέο πολιτικο-στρατιωτικό της φιλμ με θέμα τον εντοπισμό και την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν από εξαμελή επίλεκτη ομάδα navy seals, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες το Μάιο του 2011.

Από την Ανθή Νταουσάνη

Η Κάθριν Μπίγκελοου έδωσε στην κυκλοφορία το πρώτο τίζερ από το «Zero Dark Thirty», το νέο πολιτικο-στρατιωτικό της φιλμ με θέμα τον εντοπισμό και την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν από εξαμελή επίλεκτη ομάδα navy seals, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες το Μάιο του 2011.

Αυτό το πρώτο υλικό ποντάρει στον ελάχιστο ιστορικό χρόνο που έχει περάσει από αυτά τα γεγονότα, με το κοινό να διψάει για την «αληθινή ιστορία». «Νομίζετε ότι ξέρετε τα γεγονότα;» ρωτάει το τρέιλερ και υποθέτουμε ότι το σενάριο του μόνιμου συνεργάτη της Μπίγκελοου και πρώην φωτορεπόρτερ στο Ιράκ, Μαρκ Μπόαλ, θα προσπαθήσει να αναπαραστήσει την επικίνδυνη αποστολή όσο πιο πιστά μπορεί. Το αποτέλεσμα μένει να κριθεί στις αίθουσες, αλλά βλέποντας τα πρώτα πλάνα -κι αν θυμηθεί κανείς και το Hurt Locker- η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτις που βραβεύτηκε με Όσκαρ προσανατολίζεται και πάλι σε μια αληθοφάνεια (τουλάχιστον) στηριγμένη στη ματιά των ηρώων και στη ντοκιμαντερίστικη αισθητική του φακού της.

Ελπίζουμε η έρευνα των φακέλων να μην είναι απλώς η επίσημη πλευρά των γεγονότων, πάντως το καστ της πολυπρόσωπης αυτής παραγωγής είναι επίσης ένα δυνατό χαρτί για την ταινία, που διαθέτει Μαρκ Στρονγκ, Κάιλ Τσάντλερ, Τζόελ και Νας Έτζερτον, Τζέσικα Τσάστεϊν στο οπλοστάσιό της. Όσο για τον τίτλο, πρόκειται για στρατιωτική αργκό, που δηλώνει την ώρα (30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα) που η ομάδα των επιλέκτων εισέβαλε στο καταφύγιο του αρχηγού της Αλ Κάιντα.

Loading the player ...
ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Zero Dark Thirty: Αυτοί που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν
  • Zero Dark Thirty: Αυτοί που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν
  • Zero Dark Thirty: Αυτοί που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν
  • Zero Dark Thirty: Αυτοί που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν
  • Zero Dark Thirty: Αυτοί που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν